Olycka

Stefan

Växterna verkar inte riktigt trivas i Centralamerika-akvariet. Det gör de i och för sig inte i Sydamerika-akvariet heller (stora paludariet), men där är det är varken förvånande eller så lätt att åtgärda. Det är helt enkelt för mörkt där eftersom belysningen sitter en och en halv meter ovanför vattnet och dessutom skyms ljuset till stor del av landväxterna.
I Centralamerika sitter ljuset strax ovanför vattenytan så där borde det vara ljusare. Jag har provat att tillsätta PMDD-näring, men jag kan inte säga att det ger något märkbart resultat. Koldoixid kändes lite för avancerat, så det som återstod var att lägga till lite mer ljus.
Det var lite knepigt att skruva bort de befintliga lysrören, lägga till ett par nya och ansluta dem elektriskt med akvariet på plats under och grodskåpet ovanför. Men det gick.
Ända till sista skruven.
Den visade sig vara ett par millimeter längre än de andra skruvarna i lådan. Tillräckligt lång för att gå igenom formplywoodskivan och käcka glasbottnen till grodterrariet ovanför…
Kommando+Z som vi Macanvändare säger. Men det hjälpte inte.
Det var bara att snabbt tömma ut vattnet via ytterfiltret i tvättstugan och försöka inspektera skadan. Inget annat att göra än att rengöra lilla skåpet och inreda det på nytt och därefter försöka flytta över grodorna igen. Eftersom skadan var under galactonotusarna skulle det förhoppningsvis räcka med dem.

Sprucket glas i grodterrariet

Sprucket glas i grodterrariet


Nu en vecka senare har jag röjt ur skåpet, rengjort och silikonat fast nytt glas över det gamla. Ska förhoppningsvis hålla tätt.

Det lyser i alla fall bättre i Centralamerikaakvariet…

Skriv en kommentar

Observera att kommentaren inte visas förrän vi godkänt den, ifall det är första gången du skriver något.