Arkiv för oktober, 2010

Nya invånare

Stefan

Adelphobates galactonotus Fyra Adelphobates galactonotus har flyttat in hos oss. De kommer att få ett eget rum i vår regnskog, men tills vidare får de bo i ett litet terrarium. Denna art av pilgiftgroda kommer ursprungligen från Brasilien.

Cirrhopetalum lepidum blommar igen

Stefan

Vi missade blomningen i augusti, men nu kommer den igen. Blomklasen är ca 4 cm bred och varje blomma knappt 2 cm lång, så den är inte stor, men på nära håll är den magnifik. Nästan skrämmande.

Jag passade på att testa ett nyinköpt makroobjektiv. Kräver lite träning, men det öppnas en värld av detaljer i det små.

Cirrhopetalum lepidum blommar

Cirrhopetalum lepidum

Närbild

Tanganyika!

Stefan

Som vanligt far det iväg när vi börjar fantisera…

Vi planerar just nu för ett nytt CA-akvarium på 375 liter och ett nytt Tanganyika på 540 liter! Bokhyllorna ryker och vi gör ett helt djungelrum med akvarier, växter, en soffa och lite annat som vi återkommer till.

Tanganyikaakvariet är redan inhandlat begagnat plus ett litet akvarium för mellanlagring av fiskar. Tanganyikaakvariet innehöll tre Julidochromis, ett Ancistruspar och fem Frontosor varav en liten, som hade bott i filtervolymen bakom akvariebakgrunden. Den klarade inte omställningen utan dog dagen efter. De övriga verkar trivas bra i det provisoriskt inredda akvariet som har mängder av gömställen i form av lerkrukor och stenar. Ancistrusmalarna hamnar troligtvis i det kommande centralamerikanska. Känns inte riktigt rätt i Afrika.

Ska bli spännande att ställa i ordning de nya akvarierna – vi har redan en hel del idéer. Men det kommer nog tyvärr att ta någon månad eftersom det finns begränsat med tid.