Arkiv för mars, 2012

Grodterrarier

Stefan

Grodterrarierna börjar grönska ganska bra. Ficus pumilia fungerar mycket bra i grodterrarier. De växer snabbt och ger en djup grönska och bra skydd till grodorna.
Våra Galaktonotusar har varit mycket osynliga under vintern. En av dem var borta i ett par månader och vi var övertygade om att den låg död på någon för oss osynlig plats. Vi har en del gömställen som är lite svåra att kontrollera. Men en dag var den framme och jagade mat som om inget hänt. Går de i vinteride?

Grodterrarium Grodterrarium Grodterrarium

Skåpet med de små Ranitomeyorna är ännu mer grönt även om vi inte fått mossan på Epiweben att komma igång som planerat. Det finns gott om gömställen så vi ser bara till dem korta stunder. De är ganska flitiga på att lägga ägg i bromeliorna. Vi tror att det är åtminstone tre små grodor i skåpet nu, men det är svårt att veta säkert.

Grodterrarium Ranitomeya ventrimaculata red Bromelia

Äntligen dags för lite uppdateringar

Stefan

Både fisk- och grodsidorna har äntligen fått sig en rejäl uppdatering. Jag har fotat en del under vintern och kommer att bakuppdatera några inlägg för att visa dem vid rätt tidpunkt.
Här är till att börja med några aktuella bilder från paludariet. Ormbunkarna kräver ständig rensning för att de inte ska ta över fullständigt. Så här ser det ut ett par veckor efter en rensning.

Paludarium mars 2012 Paludarium mars 2012 Nepenthes Stammen på mitträdet Vattenfallet