Arkiv för kategorin ‘Orkidéer’

Grodorna flyttar

Stefan

Vi har slutligen beslutat att låta grodorna flytta till nya hem. Lite sorgligt är det… Vi har troligtvis någon Ranitomeya kvar i det stora skåpet så vi får fortsätta att mata där, men annars känns det som en liten lättnad att slippa ansvaret med att hålla föda till grodorna.

Men visst kan det bli grodor igen längre fram.

Vi behåller skåpen och kommer att inreda om dem för odling av orkidéer och andra växter som önskar ljus och fukt. Förutom att ersätta en del av de nuvarande växterna kommer vi att komplettera med ny mossmix och mer LED-belysning för att få bättre och jämnare belysning i framför allt det stora skåpet. Vi uppgraderar även med en ny pump till vattenfallet för att få bättre flöde. Det blir en Eheim ytterfilterpump för akvarier, vilket kanske är lite overkill, men vi behöver någon slags filtrering av vattnet och önskar en tyst och energisnål pump.

Alla grodorna på plats

Stefan

Grodterrarium Grodterrarium Bromelia Adelphobates galactonotus

Ranitomeya ventrimaculata red Ranitomeya ventrimaculata red Ranitomeya ventrimaculata red

Nu är det nya grodterrariet helt klart och alla grodor har bott in sig. Det är ett helt annat liv än i det gamla och man ser nästan alltid några grodor när man tittar dit. Tidigare var Ranitomeyorna ganska osynliga och de gömde sig när man kom i närheten.
Ranitomeyorna sjunger och verkar trivas. En av honorna är så tjock att hon håller på att explodera, så det är antagligen fler yngel på gång. Totalt är nu åtta Ranitomeyor sålda via Aquawarehouse.
All teknik fungerar också perfekt så vi är mycket nöjda med resultatet.

Några blommor just nu

Ingela

Stelis itatiayae

Stelis itatiayae

Ascocenda närbild

Rhyncostylis gigantea


En Stelis itatiayae blommar med långa stänglar. Blommorna är mindre än fem millimeter. Rhyncostylis gigantea ”red” blommar om liksom Ascocendan.