Arkiv för september, 2011

Lilla Venten framme igen

Stefan

Grodungen, vi tror det är samma, har slankat till sig men känns även betydligt större än när vi såg den första gången för lite drygt en vecka sedan.

Liten Ranitomeya ventrimaculata red

Liten groda!

Stefan

Grodterrarium 110910 Ventrimaculataunge

I morse upptäckte vi en liten mini-ventimaculata. En ganska fet omkring 7 mm stor groda. Den här måste ha klättrat upp på land för ganska länge sedan men vi har inte sett den förut. Det finns fortfarande grodyngel i Bromelian så det kan bli fler. En av de vuxna (Mercedes) är mycket större än de andra, betydligt rödare och rund om magen…
Synd att de är så skygga. Vi ser dem mest genom kikare i dörröppningen. När vi kommer i gröna rummet försvinner de vanligtvis omedelbart. Lyckades i alla fall få en bild på ungen, även om den är fotad genom ett inte alldeles rent glas.

Lägger upp en bild på grodterrariet också, så som det ser ut just nu.

Galactonotusarna är inte ett dugg rädda. Däremot har vi problem med den minsta grodan (Lakris) som krympt ihop under sommaren. Han är nu mycket klen och missar ofta flugorna han försöker fånga. Vi stödmatar flera gånger om dagen, men det ser inte bra ut. De andra är i alla fall feta och fina.