Salviniyngel

Stefan

Det är snabba förändringar i Centralamerika-akvariet just nu. För en dryg vecka sedan vaktade eldbukarna yngel och var synnerligen aktiva. Men som jag misstänkte sjönk antalet yngel för varje dygn och snart var det inga kvar. Mer förvånande var att även de vuxna eldbukarna ”försvann” – bakom en rot i vänstra hörnet.
Ena hanen andades hysteriskt och saknade helt aptit. Även en av honorna verkade inte vara i full form. Eftersom magen var uppsvälld på hanen och han inte visade något intresse av att försvar sig när Salvinihanen var framme och puttade, misstänkte vi sjukdom och flyttade över honom till ett tillfälligt sjukakvarium för bevakning i lugn och ro. Hoppas det inte är något allvarligt. Vattenvärdena i akvariet är helt OK.

Salvinipar vaktar yngel Salvinipar vaktar yngel

I kväll upptäckte jag att Salviniparet, efter en dryg månad i akvariet, har fått yngel. De håller till i högra delen av akvariet och alla andra fiskar håller sig i vänstra delen. Då och då gör salvinihannen en räd för att jaga bort närgångna fiskar som inte förstår sitt eget bästa.
Det här blir spännande att följa.

Skriv en kommentar

Observera att kommentaren inte visas förrän vi godkänt den, ifall det är första gången du skriver något.