Full fart i det nya terrariet

Stefan

Oophaga pumilio Oophaga pumilio Oophaga pumilio Oophaga pumilio Dendrobates auratus

Det pågår konstant uppvaktning av pumilio-honan. Vi kallar dem Romeo och Julia numera. Vi har inte hunnit med mycket julpynt i år men har i alla fall röda grodor…
Här är några nya bilder tagna med systemkamera som ger lite bättre skärpa.

2 kommentarer till “Full fart i det nya terrariet”

 1. Ida Torung skriver:

  Era skåp är alldeles fantastiska! Jag är själv innehavare av två terrarium, det ena ett ExoTerra 45x45x60 och ett helglas inköpt av privatperson som haft det stående sen denne köpt det av fjärilshuset i Stockholm. Det senare är 100x70x80. Jag har just införskaffat blandad uppsättning med bland annat 2 duschsystem från DUSK. I förlängningen ska jag försöka göra om ett av terrarierna till ”regnskog” för orkidéerna som kräver lite särskilda förhållanden. Era inlägg och steg-för-steg kommer komma till stor hjälp för hur jag ska gå tillväga. Tack och på återseende!

  • Stefan skriver:

   Tack!
   Roligt att du uppskattar sidorna.
   Du har rätt i att många orkidéer kräver lite speciella förutsättningar. Fukt är inget problem i ett grodterrarium. Tillräckligt utrymme och bra ljus kan vara något besvärligare. Men det mest besvärliga i kombination med grodor, om du har eller planerar att skaffa, är faktiskt att grodor vill ha jämn och relativt hög temperatur, medan många orkidéer kräver en tid av svalka för att blomma. Om jag uppfattat det rätt, det är inte jag som är blomexperten i familjen. Men det finns arter som fungerar.

Skriv en kommentar

Observera att kommentaren inte visas förrän vi godkänt den, ifall det är första gången du skriver något.