Grodterrarier

Stefan

Grodterrarierna börjar grönska ganska bra. Ficus pumilia fungerar mycket bra i grodterrarier. De växer snabbt och ger en djup grönska och bra skydd till grodorna.
Våra Galaktonotusar har varit mycket osynliga under vintern. En av dem var borta i ett par månader och vi var övertygade om att den låg död på någon för oss osynlig plats. Vi har en del gömställen som är lite svåra att kontrollera. Men en dag var den framme och jagade mat som om inget hänt. Går de i vinteride?

Grodterrarium Grodterrarium Grodterrarium

Skåpet med de små Ranitomeyorna är ännu mer grönt även om vi inte fått mossan på Epiweben att komma igång som planerat. Det finns gott om gömställen så vi ser bara till dem korta stunder. De är ganska flitiga på att lägga ägg i bromeliorna. Vi tror att det är åtminstone tre små grodor i skåpet nu, men det är svårt att veta säkert.

Grodterrarium Ranitomeya ventrimaculata red Bromelia

3 kommentarer till “Grodterrarier”

 1. mattias skriver:

  Hej igen

  Ursäkta att de tagit lite tid att svara. jag införskaffade 4 st Ventris i juli 1.2.1. Jag bor i södra Spanien o jag har haft ganska höga temperaturar här i aug månad, temperaturen har stigit över 30 grader vissa dagar men dom har klarat sig perfekt..

  Igår faktiskt hittade jag 4 små ägg som dom lagt i en bromelia. vi får se vad som händer under de kommande 2 veckorna.

 2. Stefan skriver:

  Det bör ha runt 24-26 dagtid efter vad jag läst, dvs samma temperatur som de flesta pilgiftsgrodor föredrar. Bör vara lite svalare på natten.

  Sommartid kan det nog bli ett par grader till i övre delen av skåpet, men det är å andra sidan svalare i de nedre delarna. Grodor är duktiga på att hitta områden i skåpet med den fuktighet och temperatur de föredrar.

  När det gäller temp är det viktiga att det inte blir över 30 grader, vilket det lätt kan bli sommartid med max belysning och varmt i luften även utomhus då det inte ger så mycket att vädra.

  Var bor du? Vi har ventrimaculata red som är färdiga att säljas.

 3. mattias skriver:

  Skitsnyggt..mitt eget terrarium står klart
  och nu e de dags för plantering. Har tittat lite på ventris som jag tycker verkar vara ett intressant alternativ men vad har du för temperatur till ventris?

Skriv en kommentar

Observera att kommentaren inte visas förrän vi godkänt den, ifall det är första gången du skriver något.