Sommarbilder 2005
 

I år fick Love och Lejonell följa med när vi körde ner båten från Holmsund till Örnsköldsvik. En sträcka på 60 sjömil, som tar ungefär 7 timmar med vår båt. Vi gjorde dock ett stopp på Norrbyskär där vi övernattade.

 

 
   
   

Eftersom havet låg blankt nästa dag så tog vi en liten omväg runt ett av sälarnas favoritställen.

   
 

 

Det här är Mattis. Han pratade konstant!

 
Framme i sommarstugan väntade Lovis och kattungarna, och Maja förstås!
 

Lejonell i kråkbärsris.

 
Efter några dagar i stugan gav vi oss ut på en ny långtur. Målet var Härnösand. Här har vi gjort ett stopp på Ulvön.
 
Det är ju inte alltid sol. Ibland är det regnigt och blåsigt också. Då får man mysa i båten istället och ta promenader ibland.    
 
Vi stannade i Norrfällsviken ett par dagar och gick bland annat på långpromenad. En mycket intressant sådan... Det fanns både höns och får att titta på! Vi fick till slut bära kissarna därifrån...
 
   

 

   
   

Man får se en hel del fåglar också.

   

Storskarv
 

Havstrut
 

Skrattmås
   

När vädret blev bättre åkte vi vidare mot Härnösand. Vi gjorde ett stopp för mat och långpromenad på Storön.
   
   
         
   
 
Det blev en riktig långtur genom en trollskog. Katterna förvånade oss genom att villigt och glatt gå flera kilometer! Men när vi bestämde oss för att vända tillbaka blev det tvärstopp. Nu fick det minsann räcka! Vi fick bära dem största delen av hemvägen, vilket inte är allt för lätt. De tycker inte om att bli burna...
 
         
Framme i Härnösand la vi till vid gästkajen i centrum. Ett mycket trevligt ställe. När vi lägger till brukar vi koppla kissarna, så även denna gång.
 
Men... Jag hade bara hunnit korta Lejonells lina så att han inte skull kunna komma åt att försöka hoppa iland. Stefan ropade och ville ha hjälp med en tamp och jag släppte det jag hade för händer. En halv minut senare hörde vi ett panikslaget ylande... Love!
 

Han hängde i selen framför fören. Hans lina räckte precis till att hoppa från båten, men inte fram till kajen. Plums, så hamnade han i vattnet. Selen hade han glidit ur. Nu blev det bråttom. Det fanns ingenstans för honom att ta sig upp eftersom det var en betongkaj, så Björn hoppade i och räddade honom!!! Dagens Hjälte! Mobiltelefonen fick också bada...

   
 
Som tur var så gick det bra. Björn skrapade sig på armen av förtöjningen och mobilen dog, men Love satte sig bara och slickade sig torr och sedan var allt som vanligt.
 

Tillbaka