Båtkatter 2003
Lite oroliga var vi allt för hur det skulle gå att ha två katter med ombord på båten. Vi brukar ju vara ute flera dagar i sträck. För att båten skulle upplevas positiv började vi invänjningen så snart båten var sjösatt och rustad.

  Mycket spännande, tyckte kissarna! Båten undersöktes grundligt i varje skrymsle och vrå. Utsikten studerades också noggrant. När detta var avklarat bjöd matte på mat!  
 
Undrar vad som finns här bakom?
 
Vem är det som går på bryggan?
 
"Det här var ju ett spännande ställe, matte" säger Lejonell.
 
Dags att gå hem igen!
 

Vi gjorde flera utflykter till båten och lät katterna göra sig hemmastadda. De bjöds alltid på mat också, för att den skulle förknippas med sådant som upplevs positivt.

Första gången vi provade att starta motorn var spännande. Katterna spratt förstås till och blev lite stressade men det gick fort över.

 
Vi hade skaffat mantågsnät för att ingen katt skulle riskera att ramla över bord. De har dessutom alltid sele på dagarna. När de är sugna på att vara på däck sätter vi fast dem i löplinor.

 
När vi så skulle ge oss ut på premiärtur med fyrbeningar hade antalet tassar utökats från åtta till tolv! Maja hade föräskat sig handlöst i en vansinnigt charmig och fin liten kattflicka. Någon tid för inskolning av den lilla damen fanns inte och behövdes inte heller visade det sig. Hon var helt klart den mest avslappnade av kissarna.
 


Lejonell myser efter frukosten.

     


Det fläktar så skönt!

 
 
En kväll var Love plötsligt försvunnen! Vi letade och letade. Till slut hittade vi honom sittande i gummibåten! Han såg väldigt nöjd ut, så Björn tog med honom ut på en liten roddtur till Loves stora nöje!
   

Ibland dröjer det så länge innan man får gå iland.
 

Suck, vad tråkigt!
 
Nu tar jag saken i egna tassar!

Äntligen utflykt!
 
Det blir långa promenader och äventyr på kvällarna för att katterna ska få stilla sin nyfikenhet och få röra på sig ordentligt!
 
De här bilderna är tagna på Snättsundsholmarna strax norr om Härnösand.
   
 
Vilken lååångsam båt ni har!
 
     
 


I väntan på att få gå iland.

   

Tillbaka